Gå til indhold
Zo onderhoud je houten meubels

Sådan vedligeholder du træmøbler

Træmøbler er meget smukke i ethvert interiør, men dette naturprodukt har brug for opmærksomhed i ny og næ. Korrekt pleje vil sikre holdbarhed og få dine træmøbler til at holde længe. Læs her, hvordan du kan vedligeholde dine møbler ordentligt og grundigt.

 

Forebyggelse er bedre end helbredelse

Du kan beskytte dig mod dette træmøbler intenst ved at udsætte dem mindre for skadelige faktorer. Stil aldrig træmøbler i direkte sollys, da det vil misfarve. Hvis du for eksempel har tilbehør på en kommode i solen, bliver de mørke pletter, efterhånden som resten af ​​skabet kommer frem. God luftfugtighed kan også gøre underværker, for hvis miljøet er for tørt, vil træet deformeres og begynde at vride sig. En relativ luftfugtighed på 50% til 60% er standard i boliger og anbefales. Brug altid måtter under våde glas og varme gryder og pander.

 

Pas på hver dag

Spisebordet er et af de centrale steder i dit hjem; folk spiser, spilder, griner og... lever. Dette møbel er det perfekte eksempel på en genstand, der kræver daglig pleje for at forblive smuk. Du kan fjerne krummer og støv med en tør eller let fugtig klud. Spilder du væske? Dup det derefter hurtigt op, så det ikke kan trænge ind i træet og efterlade pletter. Med sæbevand kan du hurtigt få dit bord til at ligne sit gamle jeg igen.

 

Støvfri

Det er vigtigt at holde dine træmøbler støvfrie ved lejlighedsvis at bruge en mikrofiberklud.

 

Slip af med pletter

Hvis du har pletter på dine møbler, kan du bruge en vedligeholdelsesvoks. Dette produkt kan påføres både behandlede og ubehandlede møbler. Hvis du har et møbel, der er mindre modstandsdygtigt over for pletter, kan du vælge en olie. Dette vedligeholdelsesprodukt frisker træet op uden at skulle slibe alt. Takket være olien vil træet absorbere væsker mindre hurtigt, og chancen for pletter og ringe er væsentligt mindre. Dette produkt trænger ind i træet og får det til at blive mættet. En stor fordel er, at den ikke forringer den naturlige følelse, uden ekstra glans. Påfør et tyndt lag og fjern overskydende olie med en bomuldsklud.

 

Fuldstændig beskyttelse

Lak kan beskytte ethvert træmøbel mod varme- og fugtringe, men det fjerner noget af dets naturlige tiltrækningskraft på grund af den skinnende effekt. Du kan også vælge en mat lak eller en dækkende farvet lak. Lakerede møbler er meget nemme at rengøre med en tør eller let fugtig klud.

 

Af Lien Egghe

Forrige artikel Hvad koster en badeværelsesrenovering?
Back to the top