Gå til indhold
DIY: maak zelf natuurlijke badkamer producten

DIY: lav naturlige badeværelsesprodukter selv

Vidste du, at du nemt selv kan lave miljøvenlige og naturlige badeværelsesprodukter? Tænk på rengøringsmidler til dit badeværelse, men også lækre cremer til din hud. I denne blog fortæller vi dig alt, hvad du behøver at vide om naturlige badeværelsesprodukter, og hvordan du selv laver dem. 

going objects badkamermeubel

Hvorfor du skal vælge naturlige badeværelsesprodukter 

Traditionelle rengøringsmidler er fyldt med kemikalier, som ikke altid er godt for mennesker og miljø. Ved at lave dine egne rengøringsprodukter af naturlige ingredienser, kan du være sikker på, at du ikke indånder nogen skadelige stoffer under rengøringen. Du skaber mindre affald for miljøet (især når du bruger en genanvendelig flaske til dit hjemmelavede rengøringsmiddel!) og sparer mange penge. At lave det selv er meget billigere. 

Du kan også selv gøre det til dit ansigt og din hud. Du kan lave dine egne cremer, scrubs eller endda shampoo. Fordelen ved at lave dine egne plejeprodukter er, at du ved præcis, hvilke ingredienser du påfører din hud. Desuden kan du ofte selv bestemme produktets lugt og struktur. Også her sparer du mange penge, men frem for alt er det en sjov og kreativ aktivitet.

natuurlijke producten

Forstå det væsentlige hjemme 

Skal du selv i gang med at lave naturlige badeværelsesprodukter? Så tag dette væsentlige især derhjemme: 

  • Vegetabilske olier, såsom kokosolie, mandelolie, olivenolie. Disse danner ofte grundlaget for skønhedsprodukter. 
  • Sodavand (også kaldet natriumcarbonat). Dette er en god erstatning for klor. Det renser, affedter og virker desinficerende. 
  • Bagepulver (også kaldet bagepulver eller natriumbicarbonat). Et rigtigt mirakelprodukt: du kan rense med det, men du kan også bruge det til at lave din egen deodorant eller tandpasta. 
  • Rengøring af eddike, for at rense og fjerne dårlig lugt. 
  • Marseille sæbe, en naturlig sæbe, der fungerer som et godt grundlag for rengøringsmidler. 
  • Oksegallesæbe, en naturlig men stærk pletfjerner. 
  • Æteriske olier, du tilføjer disse for at give dine naturlige badeværelsesprodukter en dejlig duft. 

Du kan finde næsten alle disse produkter i supermarkedet. Kan du ikke finde det, du leder efter? Så tag et kig på webshoppen Anne Drake. Du finder alt, hvad du behøver der nul spild badeværelsesprodukter.  

Vil du gerne gøre dine produkter så miljøvenlige som muligt? Opbevar derefter det hele i genanvendelige flasker og krukker og brug gamle t-shirts som rengøringsklud. 

natuurlijke badkamer producten

Miljøvenlige og naturlige rengøringsprodukter til dit badeværelse 

Klar til at rense dit badeværelse? Med dette Gør det selv rengøringsmidler gør dit badeværelse friskt igen!

Universalrengøringsmiddel 

  • 30 gram Marseillezeep 
  • 1,5 liter vand 
  • 3 sodavand 

Riv sæben i en gryde med 1,5 liter vand og bring det i kog i 5 til 10 minutter. Tilføj et par ekstra skefulde bagepulver for at gøre det til et ekstra kraftfuldt rengøringsmiddel. Lad det ligge i gryden natten over og hæld det i en krukke dagen efter. Konsistensen skal føles lidt som budding. Brug det direkte på en svamp eller opløs det i en spand vand for at lave en sæbeopløsning. 

Glasreiniger 

  • 500 ml vand 
  • 500 ml eddike 
  • Tilsæt et par dråber øko-opvaskemiddel 

Hæld alt i en sprayflaske. Bare ryst og den er klar til brug.  

Anti-mug badeværelsesrens 

  • 500 ml vand 
  • 4 sodavand 
  • 8 spsk renseeddike 
  • 10 dråber tea tree olie 

Bring vandet i kog og tilsæt alle ingredienserne til vandet. Rør til alt er opløst. Lad det køle lidt af og hæld det så på en sprayflaske. Denne anti-mug badeværelsesrens fjerner ikke aggressiv skimmelsvamp, der har været på dit badeværelse i flere måneder, men den fjerner overfladisk skimmelsvamp og sørger for, at nye mugpletter holder sig væk. Spray det på væggen, lad det sidde i 30 minutter og gå derefter over det med en svamp. 

Miljøvenlig og naturlig hudpleje 

Du kan også komme i gang med hjemmelavede plejeprodukter til dit ansigt og krop. Du finder en masse sjove ting på Zoës blog DIY opskrifter.

For eksempel for dig selv shampoo barer at lave, en Make-up fjerner eller a deodorant.

natuurlijke badkamer producten

Et badeværelse med en naturligt udseende 

Det kan du også gøre på dit badeværelse naturligt udseende ved at arbejde med naturlige materialer som marmor, rattan og træ. Hos Furnified finder du forskellige håndvaske og badeværelsesmøbler af naturmaterialer. Vælg et af vores sæt, eller sammensæt selv dine ideelle badeværelsesmøbler. 

Aftal tid i vores showroom i Antwerpen eller Amsterdam for uforpligtende indretningsrådgivning til dit badeværelse.

Forrige artikel De smukkeste skovhuse at bo i dette efterår
Næste artikel På denne måde skaber du en strandhusfølelse i dit hjem
Back to the top