Gå til indhold
Trend van dit moment: een donkere badkamer

Aktuel trend: et mørkt badeværelse

Et mørkt badeværelse, tør du? Det er trenden for 2021, og vi er fans. Læs vores blog for tips og inspiration til dit mørke badeværelse!

For vovehalse

For et mørkt badeværelse skal man være lidt vovet, de fleste vælger stadig et overvejende hvidt badeværelse. Det er også en grund til at gå efter et mørkt badeværelse: du adskiller dig fra andre. Men der er flere grunde til at vælge et mørkt badeværelse. I denne blog forklarer vi dem og giver dig nogle tips til selv at komme i gang. 

Et mørkt badeværelse emmer af luksus, skaber en mystisk følelse, men frem for alt en følelse af tryghed. Vil du slappe af i et varmt bad efter en travl dag på arbejdet? I et mørkt badeværelse har du færre stimuli til at distrahere dig, hvilket får dig til at slappe endnu bedre af. 

donkere badkamer

Trin for trin 

Du kan lave et badeværelse så mørkt som du vil. Selv sanitetsartikler til badeværelset fås nu i sort. Er et sort toilet lidt for intenst til dig? Start derefter med sorte accenter: tænk dig om en sort hane, håndvask af badeværelsesmøbler. 

Du kan også tilføje en mørk accent med badeværelsestekstiler, et bruseforhæng eller tilbehør såsom en sæbedispenser og tandbørsteholder. Væn dig til det et stykke tid, og tag det så et skridt videre. 

Den rigtige belysning 

Et mørkt badeværelse får dig til at føle dig lille. Dette er ideelt, hvis du ønsker at få et større rum til at føles lidt hyggeligere. Dette er mindre praktisk for et lille badeværelse. Hold dig derefter til accenter, eller sørg for, at du har nok belysning på badeværelset til at få rummet til at føles større. Har du et vindue på dit badeværelse? Tilstedeværelsen af ​​dagslys gør dit badeværelse visuelt større, så du trygt kan vælge mørke farver. 

I et stort badeværelse skal du sørge for, at du kan dæmpe lyset ordentligt. Sådan skaber du den mystiske, intime atmosfære på dit badeværelse. Vælg varmt lys i stedet for kraftigt fluorescerende lys og vælg flere små lyskilder i stedet for én stor lyskilde. 

donkere badkamer

Et alternativ til sort 

Er sort for intens til dig? Så gå efter den aktuelle trendfarve: mørkegrøn. Ved at vælge en varm grøn nuance bliver dit badeværelse automatisk mindre 'hårdt'. Hæng også en masse planter her og forvandl dit badeværelse til et byjungle. 

Du kan nemt udvide grønt ind i dit badeværelse: fra en grøn væg og fliser op til én grøn vask 

wastafel van metaal

Sådan kombinerer du et mørkt badeværelse 

Et mørkt badeværelse har allerede et smart look. Hvis du vil have ultimativ luksus, så kombiner dit mørke badeværelse med gulddetaljer. For eksempel, en spejl med guldramme eller a gylden hane. Top det af med en sort marmor vask. Vil du hellere skabe lidt mere varme? Tilføj derefter mørkt træ og nogle planter. Tropisk hårdttræ som teaktræ kan godt tåle vand og er derfor særdeles velegnet til badeværelset. Planter som fredslilje, græslilje og bregne klarer sig godt i mørke og fugtige rum og er derfor et godt valg til dit mørke badeværelse. 

Går du efter en moderne, lækker se? Tilføj derefter hvide accenter i dit mørke badeværelse. Kontrasten mellem den lyse hvide og den mørke sorte skaber et slankt og industrielt look. Vælg derefter en metal vask for at fuldende det industrielle look. 

Vil du have mere inspiration? Besøg vores showroom i Antwerpen eller Amsterdam

Forrige artikel Hvad koster en badeværelsesrenovering?
Back to the top