Gå til indhold
Duurzaam en ecologisch wonen

Bæredygtig og økologisk livsstil

Vedvarende energi, solpaneler, varmepumper og gaskondenserende kedler. Flere og flere mennesker investerer i en bæredygtig livsstil for at reducere deres økologiske fodaftryk og bidrage til et bedre miljø. Men har du allerede tænkt på et bæredygtigt design til dit hjem? Møbelindustrien bruger en masse tekstiler og kemikalier til at skabe Pinterest- og Instagram-værdige interiørartikler til en lille pris. Men ved at være mere opmærksom på, hvad du køber, og om dine ting er lavet på en fair måde og med bæredygtige materialer, kan du træffe ansvarlige valg for at opnå en smuk og miljøbevidst indretning.

 

Køb bevidst, fornuftigt og ærligt

At være opmærksom på dine indkøb betyder, at du ser kritisk på de ting, du køber. I dagens forbrugersamfund køber vi ofte for at udfylde en følelse af tomhed. Bliv derfor ved med at spørge dig selv: har jeg virkelig brug for dette, og passer det med det nuværende eller fremtidige design af mit hjem? Hvis du kan svare et rungende 'ja' på dette, og du tror, ​​at du vil elske et møbel eller boligtilbehør i lang tid, så kan du fortsætte med købet. Hvis det ikke er tilfældet, er det bedre at springe impulskøbet over. På denne måde ved du, at dine møbler ikke kun holder kort tid, men vil give mange års livsglæde.

 

Det samme gælder pålideligheden af ​​dine møbler og boligtilbehør. Solid lyder måske ikke sexet, men at vælge solide materialer af høj kvalitet sikrer, at du anskaffer dig autentiske og unikke stykker oftere. Tænk blot på naturligt træ, der er behandlet uden lak eller maling, men stadig har sit forvitrede udseende. Eller invester i massive træmøbler, der holder meget længere end billigere stykker, der indeholder plastik.

Kilde: furnified.com

 

Ærlige materialer uden skadelige stoffer

Når du tænker på fair materialer, tænker du på naturlige eller genbrugsmaterialer, såsom træ, rattan, flet, bambus, genbrugsglas og naturlige stoffer som bomuld, hør, filt og uld. For eksempel består mange tæpper og måtter af genbrugsskumlag fra madrasser, og dette materiale bruges også som isoleringslag i andre møbler. Med træ vælger du robuste, lokale materialer, der bærer et FSC kvalitetsmærke. Det betyder, at træet er produceret i overensstemmelse med naturbeskyttelsens krav, med respekt ikke kun for miljøet og skovene, men også for arbejdernes arbejdsforhold.

Kilde: api.shopstyle.com

 

Møbler i teaktræ

Møbler lavet af teaktræ har som regel allerede haft et helt liv. De blev ofte brugt i industribygninger eller ældre hjem. Men teaktræ fra skibe bliver også genbrugt til at lave møbler. Sporene fra det tidligere liv er ofte stadig tydeligt synlige og sikrer, at dine møbler ikke kun udstråler autenticitet, men frem for alt udstråler en masse karakter og er helt unikke stykker. Teaktræ ser meget robust ud på grund af sin charme, men nuancen udstråler også en masse varme.

Kilde: furnified.com

 

Egetræsmøbler

Egetræsmøbler står for kvalitet. Hvem husker ikke de mørkebrune skabe og borde i farmor eller farfars hus? Egetræ er ekstremt stærkt og farve- og strukturforskellene, de tydeligt synlige årringe, knaster og knaster sørger for, at egetræsmøbler har en masse karakter. Soliditeten sikrer, at du kan nyde dine møbler i næsten hele livet.

Kilde: furnified.com

 

For eksempel producerer Bud, et fransk mærke, borde, skabe og senge lavet af normannisk eg. Træet kommer fra skove, hvor menneskelig indgriben er begrænset mest muligt for at bevare et naturligt økosystem. At vælge dette mærke betyder ikke kun at vælge kvalitet og pålidelighed, men også at træffe et miljøvenligt valg.

 

Bæredygtigt sengetøj

Du kan også stole på mange økologiske produkter til at møblere soveværelset. Tænk blot på dyner, der er lavet af naturlige materialer som økologisk bomuld og hør, og som er biologisk nedbrydelige. Kisany, et belgisk mærke med et afrikansk præg, laver lagner, puder og duge i lyse farver og motiver og bruger lokale materialer fra Congo og Rwanda. De kvinder, der laver disse boligtilbehør, arbejder i et sikkert arbejdsmiljø og modtager en rimelig løn.

Bron: Bonde

 

Økologiske tæpper

Tæpper giver øjeblikkeligt dit hjem mere hygge, varme og atmosfære. Et uldtæppe er ikke kun holdbart, men skaber varme og komfort. Derudover er den også meget nem at vedligeholde og giver ekstra isolering og dæmpning til dit gulv.

Kilde: furnified.com

 

Af Rebeca De Dobbelaer

Forrige artikel Hvad koster en badeværelsesrenovering?
Back to the top